מתכון דג סול על צלוחית קרח וירקות

משה גולדיס No Comments on מתכון דג סול על צלוחית קרח וירקות
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

רכיבים:

 

  • כלי קרח לפי מס' הסועדים
  • דג סול מכל דג יוצא 4 מצילונים –
  • מים, לימון, מלח להשריה.
  • 75 גר' דג סלמון טחון
  • כף לא מלאה שקדים טחונים
  • כפית לא מלאה בצל טחון
  • חצי כפית סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית בזלקום קצוץ
  • יין לבן

 

להגשה:

 

  • ירק קצוץ
  • גזר מבושל

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכינים תחתית קרח: ממלאים צלוחית מים ומעל צלוחית קטנה יותר שגם בה יש מים, מקפיאים היטב ואז משחררים את הצלחות ומקבלים בין שני הצלחות
  2. צלוחית קרח יש להכין לפי מס' הסועדים. ניתן לגוון בצורות הצלוחית עם צלוחיות חד פעמיות שגם אותן ניתן להקפיא.

 

להכנת המנה

 

  1. משרים את דג הסול במים לימון ומלח למשך 15 דקות, מוציאים מסננים ומיבשים.
  2. בקערית נפרדת שמים את הדג הטחון, שקדים טחונים, בצל טחון, סוכר חום, מלח, פלפל ובזיליקום.
  3. מערבבים היטב ומממלאים את דג הסול לאורך.
  4. מגלגלים את קצוות הדג לאורך מעל המילוי, מגלגלים על הדג ניר פרגמנט צמוד ומהדקים את קצוות הנייר.
  5. שמים בתבנית ושופכים בתבנית קצת יין לבן
  6. אופים בתנור בחום של 185 מעלות כ-10 דקות.
  7. מקררים טוב, משחררים את הניר ופרסים את הדג למצילונים.

 

ההגשה:

 

על צלחת תחתית מניחים נייר סופג או מפיון בד, מעל מניחים את צלוחית הקרח, מפזרים מעל ירק חתוך כמו מצע, ע"מ למנוע הידבקות של הדג לקרח, מעל הירק מפזרים קוביות גזר מבושל.

מסדרים יפה את המצילונים כקלפים או כמשולש כשכל מצילון מונח על הקצה של המצילון השני, מטפטפים מעל טיפות סאלן, מקשטים עם ירק ושישית ביצה קשה, ניתן להשרות את הביצה במי סלק לילה קודם ומתקבל צבע מעניין יותר.

matkonim-gelis3



0 תגובות